Pleje af dit startbatteri - se hvordan batteriet klare vinterkulden
Vinterkulden kan være hård ved dit startbatteri. Se vores guide her til vedligeholdelse af dit bilbatteri, så batteriet får den rette pleje, så dit batteri kan holde i adskillige år.
Korte ture
Det er oftest først, når batteriet giver op, og bilen ikke kan starte, at vi tænker på bilens batteri. Kører du mange korte ture, skal du være meget opmærksom på bilens batteri, og dets kapacitet. På de korte ture, er det ikke sikkert batteriet når at lade ordentligt op, hvilket på sigt vil reducere batteriets holdbarhed.
Vinteren er hård ved bilbatteriet
Vintermånederne; december, januar og februar, er de hårdeste måneder, men også november og marts slider hårdt på dit startbatteri.
Ved hård frost kan batteriet miste op til 50 procent af sin kapacitet, eller måske endda helt give op. Det kan betyde for dig, du bliver nød til at tilkalde vejhjælp, for at få gang i bilen.
Samtidig kræver vinterhalvåret et ekstra stort strømforbrug til lys, klimaanlæg, sædevarme, vinduesviskere og alt det andet vi kan tænde i bilen for at øge komforten. Det betyder for mange bilejere, at de kan blive nød til at få vejhjælp, for at få gang i bilen.
I vinterhalvåret, er der 50 procent flere der har behov for vejhjælp, da de ikke er kommet deres bil i forkøbet, og har fået ladet batteriet helt op, eller skiftet batteriet i tide.
Skal du på skiferie - stiller det store krav til bilens batteri
Skal du på kør selv-skiferie, skal du være ekstra opmærksom på bilens batteri. Er bilens batteri, allerede kørt langt ned i kapacitet, kan du risikere at den står helt af, undervej til din feriedestination.
På feriedestinationen, står din bil som oftest også helt stille. Dette kan udfordre batteriet, så du kan have svært ved at starte den, til hjemturen.
Vi anbefaler, du får testet dit batteri, inden en kør selv-ferie. Dette kan du gøre ved at køre til din mekaniker, eller hvis du selv har en tester.
Vores anbefalinger er at du ikke har under 75 procent kapacitet på sit batteri
Se vores tester her.
4 konkrete tips til hvordan du selv gør dit batteri vinterklar
1. Øg batteriets kapacitet
Kører du primært korte ture, kan batteriet nemt komme til at køre tør for strøm. Dette skyldes man ofte har tændt for lys, sædevarme, blæsere, el bagrude mm.
Især i de kolde måneder, kan det være en god ide, at lade batteriet op, gerne i ca. 12 timer, eller henover en nat.
Vi har ladere tilpasset dit batteri, du finder nemt den lader der passer til dit batteri, ud fra søgekriterier til venstre.
Se vores udvalg af ladere her
2. Rens batteriets poler
Især på ældre biler, kan der dannes ir på batteriets poler og på batteriklemmerne på polerne. Ir gør at der er en dårlig kontakt mellem ledning og batteri, hvilket suger effekt ud af dit batteri, bilen ellers havde brug for til at starte.
Ir kan du i første omgang forsøge at fjerne med kogende vand. Dernæst bør polerne og batteriklemmerne blive smurt med lidt vaseline, som beskytter mod nyt ir. Ved rensning af poler og batteriklemmer, er det nemmeste at afmontere plastic og batteriklemmerne kortvarigt.
3. Giv bilen starthjælp
4. Skift batteriet i god tid
Er batteriet ikke til at redde, så skal det skiftes. Det er ikke lige nemt at skifte batteriet selv, på alle biler. Derfor kan du vælge at køre på værksted, hvor de kan finde det rette batteri, og skifte det for dig.
Hvis du selv kan skifte dit batteri, har vi batterier der passer til alle biler. Vores anbefaling er at det sjældent kan svare sig at vælge det billigste batteri, da du får en langt bedre batteri og ydelse, i de der er lidt dyre, hvilket udligner prisen på sigt.
Se vores udvalg af startbatterier til biler